Termesztőközeg gyógy- és fűszernövények termesztéshez

A termesztőközeg gyógy- és fűszernövények termesztésére szolgál. A táptalaj nagy töredezettségű
és közepesen durva humuszos tőzegből és szerves trágyából készül.
A táptalaj előállításához felhasznált összes komponens megfelel az ökológiai termelésre vonatkozó összes követelménynek
, és az (EU) 2021/1165 és az (EU) 2018/848 rendelet szerint készül, 1-EKO-3 számú tanúsítvány.
Használat: Ültetés vagy vetés előtt a táptalajt szellőztetni és nedvesíteni kell.
Tanács: ne felejtsen el néhány drénkövet a cserépbe helyezni a növény beültetése előtt. A
legnagyobb gyökerű növényeket a cserép közepére kell ültetni. A fűszernövények termesztéséhez a legjobb hőmérséklet
15-20°C. Meleg évszakban a lehető leggyakrabban szellőztesse a helyiséget. Hideg évszakban
védje a fűszernövényeket a fagytól és a huzattól.

Összetétel:
– 80%Fekete tőzeg
– 20%Fehér tőzeg

pH-érték
6,0–6,5
Elektromos vezetőképesség
0,5–1,5 mS/cm
Nitrogén
150–230 mg/l
Foszfor
150–230 mg/l
Kálium
210–330 mg/l